Derslik Sayısı: 0
Öğretmen Sayısı: 0
Öğrenci Sayısı: 0

TÜBİTAK BİLİM FUARI

AHMET YESEVİ ORTAOKULU TÜBİTAK BİLİM FUARI (12-15 MAYIS 2014)   (12/05/2014 Pazartesi günü saat 10.00’da yapılan Bilim Fuarı açılışına; İlçemiz Kaymakamı Sayın İbrahim ÖZEFE, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar ÇAĞLAR,  Tübitak Temsilcimiz Marmara Üniversitesinden Sayın Doç.Dr. Musa ÜCE, Belediyemiz İmar Müdürü Sayın Erkan DİNÇ, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Kızılay Şube Başkanı Ali BULUT, Mecidiye Mahallesi Muhtarımız Sayın Cemil AK, Turgut Reis Mahallesi Muhtarımız Sayın Hüseyin ÇETİN, Sendika Temsilcileri, Okul Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanımız Sayın Dürdane SOYTÜRK ve Velilerimizin katılımıyla yapılmıştır.)           Sultanbeyli Ahmet Ortaokul 5.6.7. ve 8. Sınıf öğrencilerimizin katılımı ve TÜBİTAK işbirliğiyle okulumuzda  12-13-14-15 Mayıs 2014 Tarihleri arasında “ Ahmet Yesevi Ortaokulu Tübitak Bilim Fuarı” düzenlenmiştir.            Öğrencilerimiz öğretmenlerimizin rehberliğinde hazırlamış oldukları projelerini fuarımızda sergilemişlerdir.        Tübitak Bilim Fuarları  ile Temel ve Ortaöğretimde bilim kültürünün gelişmesi; öğrencilerin bilimle buluşmasını bilime ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlamaktır.        Okulumuzda toplamda 48 proje ile Tübitak Bilim Fuarını düzenlemiştir.                           Diğer kurum ve kuruluşlardan, İlçe Belediyemiz  Avrupa Gençlik Projelerinin tanıtımı yapacaktır.      Ayrıca Kızılay Sultanbeyli Şubesi işbirliğiyle; okulumuz personel ve velilerinin katılımıyla “Kan Bağışı Kampanyası” düzenlenmiş olup,  personel ve velilerimizden toplamda 130 kişi kan bağışı kampanyasına katılım içim bildirimde bulunmuştur.     FUUARIMIZDA SERGİLENEN PROJE SAYILARI: 1- Fen ve Teknoloji      :  17 2- Matematik                :  10 3- Sosyal Bilgiler          :   7 4- İngilizce                    :   5 5- Teknoloji ve Tasarım:  4 6- Türkçe                       :  3 7- Görsel Sanatlar          :  1  8- 3-G Sınıfımız             :  1  (Teşvik Amaçlı)         Toplamda 48 projemiz sergilenmiştir.